Невідомі вандали пошкодили лінії зв'язку, що спричинило тимчасові простої у наданні послуги доступу до Інтернет мешканцям м. Новий Розділ.

Вчора без доступу до Інтернет залишились всі користувачі нашої компанії, що проживають у м. Новий Розділ. Як виявилось на місцях були пошкоджені магістральні кабелі волоконно-оптичних ліній зв'язку. Пошкодження були виконані на професійному рівні зі знанням справи, оскільки порізи були зроблені в таких місяцх, де технічно найважче відновити зв'язок. Наразі основні магістралі відновлено, проте на окремих ділянках надалі ведуться відновлювальні роботи. Спеціалісти нашої компанії роблять все можливе, щоб відновити зв'язок у найстисліші терміни. Крім того протягом цілого минулого тиждня мали місце точкові пошкодження абонентських ліній зв'язку, що спричиняло простої в наданні доступу окремим абонентам. Як правило в таких випадках вирізали сегмент кабелю довжиною близько метра. Також в одному з вузлів зв'язку був повністю виведений з ладу комутатор доступу. Всі ці ознаки дають підставу стверджувати, що дані дії є проявом цинічної і брудної конкурентної боротьби.  

Нагадаємо, що аналогічних збитків компанія Астра-Нет вже зазнавала у Львові навесні 2010 року. Тоді команда спеціалістів нашої компанії відвновила зв'язок за один день, незважаючи на те, що це був вихідний. Повністю функціонування мережі було відновлено протягом трьох днів. За сприяння силових структур було викрито зловмисників і справу було залагоджено мирною угодою. В центральному офісі західноукраїнського магістрального провайдера УАРНет був проведений круглий стіл, де спільнота провайдерів Львова привселюдно засудила такі методи конкурентної боротьби на ринку інтернет-доступу. З того часу епоха "темного середньовіччя" у Львові минула, масові і цілеспрямовані акти вандалізму припинились...

...але з сумом мусимо констатувати, що є ще місця де такі брутальні методи все ще актуальні.

Шановні користувачі Астра-Нет м. Новий Розділ! Просимо Вас з розумінням поставитись до тимчасових труднощів у отриманні послуги доступу до інтернет; ми зробимо все можливе, щоб відновити зв'язок у найкоротші терміни. Також, якщо у когось із вас є якась інформація, яка може бути корисною для виявлення цих негідників, просимо зголоситися в наше представництво за адресою: м. Новий Розділ вул. Довженка 14 (3 поверх), "Інтернет кафе". За цінну інформацію обіцяємо винагороду.