АСТРА впроваджує новітні стандарти передачі даних. Поруч з IPv4 ми впроваджуємо IPv6. Що це означає?


Багато пристроїв і вузлів в Інтернет вже підтримують адресацію за протоколом IPv6. Наприклад, наш сайт також доступний тим користувачам, які підключені до Інтернет з використанням протоколу IPv6. Багато наших інструментів сумісні і підтримують даний протокол.
IPv6 (англ. Internet Protocol version 6) — актуальний протокол, розроблений з урахуванням вимог до Глобальної мережі, що постійно зростають.
Нова технологія IPv6 дозволяє надавати фіксовані адреси кожному користувачеві та пристрою. Це означає безпечний доступ до закритих ресурсів, локальної мережі та фінансових сервісів. Окрім того, цей протокол використовує покращений метод шифрування IPsec, що забезпечує можливості аутентифікації, перевірку цілісності даних та шифрування IP-пакетів.

З використанням IPv6 питання застосування NAT (трансляції запитів з сірих підмереж в білі) стане неактуальним. Network Address Translation або NAT - технологія присвоєння однієї IP кільком пристроям. Ця технологія була розроблена через те, що кількість IPv4 адрес обмежена. IPv6 має дуже багато адрес і саме тому необхідності в NAT вже не буде.
З IPv6 вилучено кілька функцій, що ускладнюють роботу маршрутизаторів. Для користувачів це означає підвищення швидкості та надійності передачі даних.
IPv6 вже давно інтегровані в операційні системи комп'ютерів і використання IP-протоколу актуальної версії не матиме жодних негативних наслідків. З 2003 року підтримку IPv6 забезпечують виробники більшості телекомунікаційного устаткування (маршрутизатори, роутери).